Streatham Extension 

This project involves the sensitive re-configuration of a property located within the Leigham Court Conservation area in Lambeth. The character of these terraces are a legacy of the arts and crafts period, constructed by the Artisans’ Labourers’ and General Dwellings Company in the late 19th Century.

The design involves both cutting and adding to the existing house. New openings are formed in the rear brick facade. Carefully detailed brickwork around these new openings aims to create a new relationship to the crafted characteristics of the surrounding terraces.

The existing yard is infilled with a glazed dining space, top lit through a delicate timber roof structure. The garden is treated as an external room, with the new patio level connected to the worktop level of the new sunken kitchen. 

Status: Current, Planning 

Budget: £100,000

IMG_7552.jpeg